Petica-Svet Mašte Dobrodošli na Petica Forum! Zavirite u naš kutak mašte! |
|
| Sastavi iz skolskih klupa | |
| | Autor | Poruka |
---|
{Andja♥MyI} Administrator
Broj poruka : 12646 Datum upisa : 31.10.2009 Godina : 29 Lokacija : Sa Issy na koncertu od Any:)Duse moje najvece Raspoloženje : Najbolje na svetu
| Naslov: Sastavi iz skolskih klupa Pet Nov 06, 2009 1:11 am | |
| Ovde ce admini postavljati sve satave iz skolskih klupa dosad objavljene u Petici! | |
| | | {Andja♥MyI} Administrator
Broj poruka : 12646 Datum upisa : 31.10.2009 Godina : 29 Lokacija : Sa Issy na koncertu od Any:)Duse moje najvece Raspoloženje : Najbolje na svetu
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Pon Nov 09, 2009 4:16 pm | |
| U JESEN Tamni oblaci po nebu plove ne smetaju onima koji se vole
Svakog dana kisa pada u njima sija ljubav i nada.
Neka oblaka i neka kise. Mozda to jesen stihove pise. | |
| | | {Riri♥AyI} Administrator
Broj poruka : 3953 Datum upisa : 31.10.2009 Godina : 28 Lokacija : I gotta check into rehab 'Cause RiRi you're my disease Raspoloženje : Same as Rihanna's =)
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Nov 10, 2009 12:06 am | |
| TAJNA
Plavi se nebo kao njegove oci i sunce toplo na nebu sja. Svuda ga vidim mada ga nema, deo je jave i svakog sna.
Mirusu ruze k'o moje zelje kroz misli hladan vetar duva. Nadam se jednom meni ce doci, tu tajnu moje srce cuva. | |
Broj poruka : 3953 Datum upisa : 31.10.2009 Godina : 28 Lokacija : I gotta check into rehab 'Cause RiRi you're my disease Raspoloženje : Same as Rihanna's =)
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Nov 10, 2009 12:17 am | |
| TEBI
Ja zanm da nemam srce odavno ono slomljeno je, dok ga sastavljam tuzno u njemu vidim oci moje.
Ti dobro znas ko sam ja, davno izgubljena reka sto teve neznanim tokom i njim ce teci doveka.
Mislis li da sam kriva sto sam bez srca ostala sto nisam nikada uzimala sto sam srce davala?
Sad moram da ti kazem mozda ce te to boleti, ti nisi moja ljubav bez srca ne mogu voleti | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Nov 10, 2009 12:25 am | |
| BREZA
U dvoristu ispred kuce lepotica breza stoji, sanja,peva i sapuce a predvece senke broji.
Telo joj je vitko,belo ruke tanke i uzane divi joj se celo selo sok joj vetar njise grane | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Nov 10, 2009 12:29 am | |
| PROLECE
Prolece,suncano,toplo, na plavi zumbul mirise u svima radost budi. Nema hladnoce kise.
Kajsiju raskosnu,cvetnu lagano lahor njise. Letim k'o leptir mali, prolece na ljubav mirise. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Nov 10, 2009 12:35 am | |
| POSALJI MI
Posalji mi zalazak sunca i beskrajno more sto se u nebo uliva.
Posalji mi pesak sa otiskom tvoje noge i vetar sto na masline mirise.
Posalji mi talase nemirne k'o tvoje ruke i zrno soli sa tvojih usana.
Posalji mi vreli poljubac i sarene skoljke sto su usnule u tvom srcu. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Nov 10, 2009 9:31 pm | |
| SLIKE RANE JESENI Sveze oktobarsko jutro viri kroz maglu i kuca na moj prozor! Ustajem,a sunce jos spava pokriveno tamnim oblacima! Polazim u skolu!Gazim travu mokru od rose.Drvece je prosarano ponekim zutim i crvenim listom.Ispod kestena nalazim i kupim zrele plodove koji su prosuti kao krupni bakarni klikeri! Polako,iza oblaka,stidljivo proviruju suncevi zraci!Miluju me po kosi i to mi prija!Vidim njegov odsjaj u krosnjama drveca!Predamnom je lep jesenji dan! | |
| | | {Issy♥AyM} Administrator
Broj poruka : 19149 Datum upisa : 07.11.2009
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Pon Nov 30, 2009 7:07 pm | |
| OPRASTRAM LI SE OD DETINJSTVA? Inmam trinaest godina.Bas je to baksuzan broj.Desavaju mi se promene i na telku i u ponasanju.Svadjam se sa roditeljima i sestrom.Ne uci mi se.Zasto da idem na takmicenjen iz istorij.Prosle godine sam osvojila prvo mesto.Sto morami ove? Soba je bila moj raj.Bila?! Do juce cisti zidovi,a danss siu na njima posteri-mnogo ih je.Svaka igracka mogla bi da isprica pricu o nama. Ima tu plisanih meda.Jedan mi je posebno drag jer dam ga dobila od tate kad sam vadila sesticu. Tu su zeke,solhje i jaastucice koje sam dobijala od drugara za rodjendane.Zanimljiva kamila stoji na jednom mestuDobi;la dsam je od sestre kada je bila u Tunisu.Zveci ptica u gnezdu kad god otvorim vrata.,okacena na zavesi-stigla sa Zlatibora,opet od sestre.Pog;led na macku,koja je kao prava,me podseca na letovanje u Grckoj... Ipak,sve to carstvo zapostavljam.Radije bi sa drustvom bila napolju,slusala muziku ili citasla novine. Menjam se.Radije ostajem kuci,a ne idem sa roditeljima! Doskoro to nisam mogla da zamoislim. Istovremeno sam isrecna i tuzna.Pozelim da sve igracke zagrlim i ponesem sa sobom,a onda shvatim da je to glupo.Htel bih da budem devojcica kojoj su mama i tata dovoljni,a onda bih dA izgledam kao moja starija sestra-devojka koja se doteruje i uvek zuri. Mozda ne zelim da kazem detinjstvu-zbogom?Svejedno,svakako ce ono reci meni! ''Barbika'' | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Dec 08, 2009 10:27 pm | |
| ILUZIJA
Dok gole grane severac njise dobuju misli po kapi kise. Mnogo ih ima sve vise biju i moje nade k'o vino piju.
Da li ces doci? Ne,nikad vise a srce kuca tiho,sve tise. Poslednje ,,zbogom'' k'o noz me reze za tebe sve me ruzno veze.
A zelim silno, zelim do Boga da se prisetim pogleda tvoga. U oku tvome, sad mi e cini, saznah na srecu na mesecini. Lazima srce uvijam svoje i trazim najlepse dugine boje. Dok gole grane severac njise ipak cu moliti da ljubav pise. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Sre Dec 09, 2009 1:52 pm | |
| MOJA SOBA U HAOSU
Soba mi je u haosu, svuda je darmar. Ali sta to koga briga, to je moja stvar!
Dpodje mama,k'o da sluti, da proveri stanje. -Ja pipnuti nista necu, dajem ti na znanje!
Molim sestru da pomogne, ljubim je i mazim. -Mani me se,seko,tu se stvarno ne snalazim!
Dobro,kad je tako, sredicu je sama, shvatice sta sve ume jedna mala dama! | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Sub Dec 19, 2009 1:53 pm | |
| DJAK PETAK
Dve hiljade sedme godine kada sam krenuo u peti razred,postao sam ucesnik u kvizu ,,Da li ste pametniji od djaka petaka?" Na kastingu koji je organizovala firma ,,Medjustanica"bilo je oko tristo dece iz cele Srbije.Deset djaka petaka,medju kojima sam bio i ja,dobilo je prioliku da pokaze svoje znanje.Bilo ko,ko je punoletan i zeli da se vrati u djacke dane,mogao je da ucestvuje sa nama decom u ovom kvizu. Kviz se odrzao u glavnom gradu Bugarske, Sofiji,tako da smo jednom ili dva puta mesecno organizovano putovali na sbnimanje emisija. Sofija je lep grad,ali siromasan.Bili smo smesteni u hotelu ,,Hemus", jednoj od modernijih zgrada u Sofiji.Hranu u studiju ne mogu pohvaliti,ali smo dobijali bodove i mogli rucati u restoranu gde je hrana bila mnogo bolja. Nas sponzor,sokovi ,,Na eks",poklonio nam je sokove u nasoj tezini.Naravno imali smo i platu od koje sam kupio sebi kompjuter,namestaj za sobu i mnogo drugih stvari. Ucesce u ovom kvizu mi je pruzilo mnogo zadovoljstva.Pored toga sto sam kroz igru produzio svoje znanje,stekao sam i nove prijatelje,dosta putovao,a zaradio i svoj prvi dinar. Biti takmicar u kvizu ,,Da li si pametniji od djaka petaka"bilo je pravo zadovoljstvo,toliko sam uzivao da sam pozeleo da ponovim razred i opet budem djak petak | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Dec 29, 2009 12:38 am | |
| KAD PORASTEM BICU VETERINAR
Volim zivotinje.One me ispunjavaju.Kad brinem o njima osecam da cinim nesxto jako humano.Jedna od prvih knjiga koju sam sama procitala,a koja mi je ostala u secanju je ,,Anino zivotinjskio carstvo".I ja pokusavam sebi da stvorim tako nesto,mada mi ne usoeva.Svi moji ljubimci brzo su nestali.Tuzno! Imala sam cetiri godine kada su mi roditelji nabavili dva paceta.Bili su meki,zuti,zivahni i mnogo su voleli vodu. Stavili smo ih u kavez na terasu.Kako sam ih odusevljeno posmatrala! Ali,tu nisu mogli dugpo da ostanu.Prstala je voda na sve strane od njihovog brckanja i otresanja kljunova. Kavez je prenet u dvoriste.Ubrzo su nestali.Kasnije sam saznala da ih je udavio pas, terijer iz komsiluka,koji je uspoeo da otvori kavez.Posle toga sam nasla poredjenu svraku.Brinula sam se o njoj nekoliko dana ali je uginula.Za rodjendan sam dobila malog papagakja i lep kavez.Imao je posudicu za hranu i vodu,sipinu kosu i ljusku na kojoj se neumorno ljuljao.Divila sam se njenom plavo belom perju sa ponekom crnom nijansom.Pustala sam ga da leti po sobi.To je za mene bio raj!Ubrzo je uginuo,a nisam nala zasto.Moja tuga je bila neizmerna. Dobila sam novog papagaja zelenobelog perja.Svoju bol sam potisnula i svoju ljubav usmerila na novog ljuimca.Pazila sam da ne bude na promaji i davala hranu za papagaje.Nisam mu dozvoljavala da leti dugo,da se ne premori.Nista nije vredelo- uginuo je. CEla porodica se slozila da je najbolje da nabvavim macku.Nasla sam prelepo zuto mace.Bilo je hitro, veselo i umiljato.Sa njim sam bila kretko,pa sam sa roditeljima otisla na more.Kod kuce je ostala starija sestra. Brinula je o njemu i redovno me izvestavala.Iznenada Zucko je nestao.Kako sam bila tuzna! Sestra je osecala krivicu, pa je nabavila crno-belo mace. Bilo mi je tesko da ga zavolim, a kad se to desilo shvatila sam da ga obozavam.Bio je najumiljatiji macak na svetu. Cesto sam ga mazila i hranila. U dnu duse sam brinula da cu ga izgubiti.Da,da,na moju veliku nesretju brzo je uginuo.Ne mogu da verujem da sam toliki baksuz.Sad imam velikog macka kojeg sam sasvim slucajno nasla i donela kuci.Ne smem da ga unosim u sobu,jer mi mama zabranjuje.U aprilu,za moj rodjendan,ocekujem mace.To mi je obecala sestra. Zbog sveg ovog sto mi se dogadjalo sa zivotrinjama cvrsto sam odlucila da cu postati veterinar.Leciucu zivotinje i pomagati deci da ne ostanu bez svojih kucnih ljubimaca. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Ned Jan 03, 2010 5:28 pm | |
| RANA JESEN
Sunja se zarudela jesen krade toplinu letu Jata se ptica sele oseca tihu setu.
Na rubu terase cvece mirisnim glavama klima vetar ce da ih ljuska sve dok ne stigne zima.
Na dnu dvorista kruska od zrelih plodova teska prvi prohladni sumrak u mom dvoristu se smeska.
| |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Uto Jan 05, 2010 9:42 pm | |
| POZNA JESEN
Jesen nije vise mala i razdra- gana.Sada je stara,mrzovoljna i placna.Njeni umetnicki radovi sa- da su u blatu.Ptice su je napustile. Umesto veselih cvrkuta u rasko- snim,zlatastocrvenim krosnjama drveca cvili vetar.Skoro svaki dan jesen roni suze.Tuzno pakuje pakuje kofere jer svoj presto mora da preda zimi koja uskoro dolazi. Olovni crni oblaci je prate.Sun- ce se sakrilo i spava.Somo pione- kad sanjivo izviri,zmirne i opet se prekrije oblakom.Sve redje jesen vidja decu kako se igraju.Samo zure u skolu i nazad.Ne svidja im se namrgodjena,blatnjava jesen.Raduju se zimi koja je na pragu.A jesen sibana ostrim vetrom,vidi svoj kraj.Tuzna je,a i mi sa njom. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Sre Jan 06, 2010 5:42 pm | |
| ZABORAV
Zaboravljas sve moje reci, Peperjaste oblake koji su Nas pokrivali, Mesecev sjaj,zvezdane kapi,sve.
Kad zaboravis kome ces Pruzati svoju lepotu? Hoces li se spasti Od propasti?
Trag ce nam se izgubiti, A ja cu ljubicicu tvog oka Vecno zalivati Uspomenom na jedn juli. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Sre Jan 13, 2010 7:50 pm | |
| PRWI SNEG
-Halo, Nele,lehstino jedna. Ustaj! -Vec sam budan. -Bravo,tek je podne! -Ma,vikend je,necu valjda sa babom i dedom da pijem kafu u cik zore? -Vikend je i to poseban.Virni kroz prozor.Napadalo je pola metra snega za noc! -Preterujes?! -Mozda koji centimetar manje. Dolazim za pola sata kod tebe. Idemo da ludujemo na prvom snegu. -Cekaj! -Vidimo se,budi spreman. Tako me je moj drug Joca izvukao iz kreveta i naterao da se divim zimskoj idili.Istrina,morao sam da pozovem masxtu u pomoc da bih video pravi snezni ambijent,onaj koji je Joca video svojim ocima.Tu sliku mi je najbolje docarao on svojim izgledom:kapa,rukavice, sal,cizme...Kao da je posao da osvaja Himalaje. Napolju nas je docekao vetar, koji je nosio po koju pahulju.Cula se decija graja.Joca je samo poskakivao i divio se snegu.Bio je srecan kao da je dobio premiju na lutriji.Mene,sve to sxto sam i video i osetio,nije ,mnogo odusxewljavalo,valjda zato sxto sam visxe ocxekiwao. Skupljao sam sneg sa ograda i automobila da bih napravio grudvu,ali sam morao dugo da je zadrzavam u rukama,posto je bio mnogo suv.U jednu grudvu sam ulo- zio poseban trud.Bila je velika i okrugla.I bas kad sam zamahnuo prema Joci,njegova glava se po- merila i ja sam pogodio crvenu kapu. Ne bi to bio neki problem a ka- pa nije bila na glavi neke devoj- cice.Nisam uspeo ni da shvatim sta sam uradio,a vec me je crven- kapica trljala snegom po licu,dok su mi njene dve drugarice stavile ruke na ledja. Nisam mogao da gledam na oci,a nos je poceo da me boli od hlad- noce.Oslobodio sam se zaroblje- nisxtva,a u ruku mi je stavljena bela zastava,tj. papirnata mara- mica,koja se vijorila na vetru. Joca se smejao na sav glas,a ja sam ga pojurio,ostavljajuci za so- bom ono malo snezne prasine. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Sub Mar 20, 2010 6:10 pm | |
| DOGADJAJ IZ SKOLSKE KLUPE
Matematika i ja smo kao dve drugarice.Divno se slazemo,a onda se posvadjamo.Tako smo se u cetvrtom razredu sukobile da s njom nisam mogla da izadjem na kraj,dobila sam dvojku.Sta mi je preostalo nego da vezbam.Dosao je pismeni zadatak!Bilo je laksih i tezih zadataka,a zadnji je bio bas komplikovan.U zalji da sto bolje uradim test trudila sam se ko nikad. Kad smo predali vezbanke ucionica je brujala ko kosnica.Uporedjivali smo rezultate,nadvikivali se i svadjali.Moj rezultat petog zadatka nije bio kao kod ostalih.Znaci greska?! Prosla su tri dana.Opet je cas matematike.Uciteljica deli vezbanke,a meni srce oce da iskoci. -DEco,lose ste uradili!Ima samo jedna petica-rece uciteljica. To je bila moja petica,neverovatno,ali istinito.Pamtim taj najsrecniji dan u skoli.Cak i sada,posle dve godine,kad se setim tog pismenog zadatka.Osetim zadovoljstvo. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Ned Mar 21, 2010 5:00 pm | |
| JUTRO PORED REKE Svanulo je jos jedno prohlano jutro,obasjano zubatm suncem. Poslednji dani januara ispunjeni su ostrikm,svezim vazdhom. Tog jutra sam resila da prosetam pored reke koja se predamnom prostirala u luku.Dok je vetar sarao blage talas epo vodi,sunce je rasipalo svoje narandzaste dragulje.Na jednom delu suncev odsjaj je bio najjjaci,a reka je uzurbano ,,disala" nadimajuci svoje grudi. Peredamnom je bio divan prizor:ruzicasti pramenovi prozracnih oblaka i sjajna,bljestava povrsina vode. Stajala sam dugo,dugo posmatrala lepotu reke koju sam otkrila jednog januarskog jutra. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Pet Apr 09, 2010 1:18 am | |
| Boje,mirisi i zvuci moga grada
Bilo gde da odem,vracam se u narucje rodnog grada,srecna sto hodam poznatim ulicama.U njemu je sve lepse i sjajnije. Kad ga prekrije bela zima,a ostar,hladan vetar zacvili u golim grana drveca,ja gledam kroz prozor.Kratke,sive dane brzo zamenjuju tamne noci.Tada se pale ulicne svetiljke.One zmirkaju u mraku kao da se brane od rojeva sitnih pahulja,koje nas obasipaju.Skripi sneg pod no- gama prolaznika.Tu iza ugla,do- pire miris pecenog kestena i mami ga da ga kupite i ugrejete hlad- ne prste. Kad prolece navrati u moj i prvi buketi visibaba cez- njivo iscekuju da ih uzmemo sa tezge,onda je sve drugacije.Tada nas bude rumene,mirisne zore, obojene zlatnim suncevim zraci- ma.Onda sve pocinje da buja i ze- leni.Ulice i parkovi pune se decijom grajom.Oseca se zivot. Kada leto usija plocnike i do- move,svi traze spas u hladovini, bazenima ili Savi.To je vreme ledenih poslastica.Sareni sun- cobrani dremaju nad hladnjacima saldoleda.Volim tople veceri u dvoristu,kad zavaljena u stolicu pijem koka-kolu,a raznobojno sve- ce,tek zaliveno,podize svoje krunice. Jesen u mom gradu je nesto po- sebno.Kad mi prvii,uveli list padne na reme,znam,ona je tu. Lepo je pratiti onu promenu boja na drvecu,od zelene,preko zuc- kaste,pa do bakarne i mrke.Dok susti lice pod nogama,slusam graktanje ptica i pratim pogledom kako se gube u dajlini.A kod kuce te ceka socno,ukusno grozdje.Na putu do skole vidim bar jednu prikolicu zrelih,ukusnih lube- nica i pozelim jos jedno veliko parce. Tako moj grad docekuje i is- praca gosisnje doba.Raduje se svim bojama i mirisima koje dobija na poklon.Veseli se novom gostu,a pomalo tuguje za onim sto odlazi,pa zato ponekad se oblacima pla- ce.Kad ga sunce pomi- luje,zasija moj grad,a i ja sa njim. | |
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa Sub Apr 10, 2010 3:37 pm | |
| Na casu istporije
Moja kombinacija da budem vu- kovac prosle godine,pred sam kraj,pocela je da se rusi kao kula od karata.Nastavnici fi- zike,srpskog i istorije vitlali su istom recenicom iznas moje glave kao bicem: -Moras jos jednom da odgova- ras.Inace od petice nece biti nista! Evo kako je bilo na istoriji: Nastavnik me pita: -Kada je vladao Uros Nema0 njic? -Misli,u dvanaestom ili cak u trinaestom veku. Nastavnik: -Pa,Nemanjic nije Metuzalem. Moraces da preciziras. -Trinaestom veku-odgovorila sam. -Gde je krunisan? -Ne znam tacno,ali znam da si se njego visinovi mnogo svadjali oko prestola. Nastavnik:-S kim je Uros bio ozenjen? -Bila je to neka Francuski- nja. -Hm,to je sirok pojam. -Jelena Anzujska,ili tako nekako-prisecala sam se. Nastavnik,pomalo iznerviran, me upita: -Pa sta ti znas? -Znam da su se njegovi sinoci mnogo svadjali oko prestola.Pi- tajte me englesku istoriju, to znam. Zazvoni u pravi cas!On me smrknut pogleda i rece: -Jao,bezi ,evo ti petica, da me ne grize savest! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sastavi iz skolskih klupa | |
| |
| | | | Sastavi iz skolskih klupa | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|