*Forewer and ewer bff* Volis Peticu
Broj poruka : 554 Datum upisa : 31.10.2009 Godina : 28 Lokacija : Izbroj do 3...i eto me u twojim snowima secheru!!! Raspoloženje : You dowe me...x)))
| Naslov: Prica o jednoj djevojci! Sub Dec 05, 2009 3:26 am | |
| Prica o jednoj djevojci!
Sjedim sama u tisini julske veceri!Moje misli su zaokupljene!Gledam u zvijezdano nebo uzidusuci i razmisljajuci!Moje srce je puno bola!Moje misli su usmjerene samo na jedno!Zasto ja?
Uvijek sam voljela noc!Ona krije nesto tajanstveno u sebi,nesto sto u meni budi mnostvo osjecanja!Te zvijezde!Te prekrasne figure na nebu!Tako su sjajne tako lijepe!Obasjavaju nebo poput malih cvjetova koje se upale na nebu kako bi nam pokazale put!
Ali zapitajmo se! Koji put? Put ljubavi ili put mrznje! Mnogi izaberu ovaj pogresan...misleci da su na dobrom!Ali oni ne razmisljaju!Ne slusaju svoje srce!Njih vode samo oholost,mrznja i pohlepa!Zasto ti ljudi vide samo novac!Novac novac prokleti novac!Milioni ljudi su poginuli zbog te proklete rijeci!Milioni ljudi su prisiljeni da rade neke poslove koje ne zele da rade!I to na kraju ne rade zbog sebe vec zbog nekih ljudi koji misle da posjeduju svim zato sto imaju novac!Zato sto su bogati!Mozda imaju sve u materijalnom smislu!Ali zavirimo u njihovo srce!Vidjecemo prazninu i mrznju samo mrznju!Zalim takve ljude!Zaista ih zalim!
I sad se opet vracamna staro pitanje! Zasto ja?Zasto bas ja? Ona koja sam uvijek pomagala drugima! Ona koja je uvijek na kraju bivala povrijedjena ali opet oprastala! Ona koja nikome nije zeljela zlo! I sad nalazim se na svom kraju! Tako tuznom i surovom kraju! Na neki nacin mi je i drago sto napustam ovo mjesto jer moje bolesno srce je dosta puta bilo povrijedjeno i ranjeno!To vise ne bih mogla podnijeti! A na drugi nacin opet mi je zao jer napustam nesto veoma lijepo! Nikada vise necu moci osjetiti taj prekrasni miris proljeca! Osjetiti tu svjezinu!Cuti vrapce koje se iskacu iz svojih skrovista!Vidjeti prirodu koja se budi!Cuti zubor potoka! Ah toliko je lijepih stvari u zivotu ali steta je sto mnogi ne mogu da ih vide!Jer oni su slijepi!Oni ne vide! Sanjam dan kad ce se sve doci na svoje!Sanjam dan kad ce ljudi opet uziwati u slozi i miru! Ali mozda je to samo san!Mozda smo stvoreni da bih bili zavidni!Sumnjam da je tako! Ja vjerujem!Nasa sudbina je zapisana! I tako ce se i odigrati!
Osjetih jak bol na lijevoj strani!Nije popustao vec je bio sve jaci i jaci!!Znala sam da mi je dosao kraj ali nisam bila tuzna!Znala sam da tako mora biti!Pustila sam glavu da mi polako padne na vec staru klupu!Zaklopila sam oci!Moje srce je prestalo da kuca! Zauvijek!
Sutradan medicinska sestra je pronasla djevojku kako bezivotno lezi na klupi!Na licu joj je bio blagi osmijeh! Tog dana bio je njen ispracaj!Na sahrani nije prisustvovala niti jedna jedina osoba osim covjeka koji ju je ukopao!Nazalost nije joj imao ko doci jer nije imala obitelji! Njeni prijatelji nisu mogli da prisustvuju ispracaju jer su njihove porodice smatrale da je ona jedna prosta djevojka iz neuglednog kraja bez obitelji i novca! Kad je covjek zavrsio sa ukpovanjem tiho je rekao: -Ehh jadno dijete! Zatim se okrenuo i otisao ostavljajuci je samu da lezi u svojoj vjecnosti!
Ovdje zavrsava prica o djevojci koja se uvijek borila za svoje snove!Nikada nije odustajala!Koliko god puta je patila ona nije odustajala!I sada kada je njena etapa zivota zavrshila ona se i dalje borila!Njeno srce je prestalo da kuca zauvijek!Ali ona se na kraju nije osjetila gubitnikom!Naprotiv osjecala se da je pobjednikom koji je u pravo osvojio najevcu utrku svog zivota!Iako nije imala obitelji uvijek je bila jaka!Tako ju je zivot naucio da se bori!Jer ona na kraju i ako nije imala nikoga opet je zeljela da zivi a neke osobe koje imaju sve opet su nezahvalne!
Zato vas molim!Kad se u zivotu osjecate nistavno i imate zelju da umrete sjetite se ove djevojke!Sjetite se njene hrabrosti i snage!Pokusajte biti jaki kao sto je ona bila!Jer mi smo stvoreni da otkrivamo tajne!Da otkrijemo bit naseg postojanja!Naseg disanja!I svrhu svemu tome!Da otkrijemo nasu zivotnu zagonetku! Ova djevojka je svoju pronasla!Ali da li ste vi svoju? Ako niste pronadjite je!Ona se krije u vama samima!Samo zavirite u svoje srce pokusajte osjetiti ljubav!Jer ona je ta koja vam na kraju daje snagu!
Ljubav,nada,hrabrost i dobrota! Zauvijek! | |
|